Nieuws

Regenboog-zebrapad officieel geopend op Roze Maandag

Voor het Westfries Gasthuis ligt vanaf vandaag een regenboog-zebrapad. In november stelde GroenLinks in een motie voor om in Hoorn zo’n zebrapad aan te leggen, om solidariteit uit te drukken met LHBTI’ers *). Negen maanden later, op Roze Maandag, is het kleurige zebrapad officieel geopend.

Lees verder

Hoorn op weg naar gasloze stad

Hoorn wordt een stad zonder gasaansluitingen. Dat is het gevolg van een motie van GroenLinks, die dinsdagavond is aangenomen. De motie werd gesteund door CDA, SP, Fractie Tonnaer, Hoorn Lokaal, PvdA en D66.

Lees verder

Afspraken met De Wijzend eindelijk goed geregeld

De afspraken tussen gemeente, Optisport en het personeel van De Wijzend staan eindelijk goed op papier. Jacqueline Amesz, raadslid van GroenLinks, speelde een belangrijke rol bij dit dossier. Ze kan opgelucht ademhalen: alles lijkt nu daadwerkelijk geregeld zoals eerder afgesproken.

Lees verder

Venenlaan en Koepoortsweg worden groener

De Venenlaan en de Koepoortsweg worden een stuk groener de komende tijd, dankzij het programma Hoorn Noord / Venenlaankwartier, dat is vastgesteld door de gemeenteraad. In het programma staan dertig punten, waaronder een verbetering van het openbaar groen, een pilot energietransitie en klimaatadaptatie. 

Lees verder

CDA en HB zetten streep door ballonnenverbod

Het afschaffen van het ballonnenverbod is een stap terug voor het milieu. Vier Hoornse partijen zetten tijdens de raadsvergadering van 7 maart een streep door het ballonnenverbod, dat vorig jaar juist door GroenLinks was voorgesteld én aangenomen.

Lees verder

Pagina's