Axel is vereerd dat hij genomineerd is voor de titel. “2022 was een roerig jaar, zowel politiek als persoonlijk. In januari was ik nog wethouder in Ouder-Amstel, waar we grote stappen hebben gemaakt in het verduurzamen van de gemeente en de bouw van betaalbare woningen”, deelt de 32-jarige Axel trots. “Inmiddels ben ik uit de startblokken in Hoorn en is het al gelukt extra financiële ondersteuning te geven aan inwoners met bescheiden inkomens, mag ik met de Poort van Hoorn verdere stappen zetten voor betaalbare woningen, en zet ik me in om cultuur na corona weer een boost te geven.”

In juni 2022 maakte Axel de overstap naar Hoorn. “Dat was spannend, maar dat heeft nu al heel veel moois gebracht. Kennismaken met de nieuwe plek, meteen vol aan de slag en samen met mijn vriend Jesper verhuizen naar Hoorn Kersenboogerd. Ik voelde me vanaf dag één erg welkom.” Ook is er inmiddels een kindje op komst.

Axel besluit: “2022 mag gerust een achtbaan genoemd worden, maar dan vooral een hele leuke. Ik vind het echt een eer om specifiek voor dat jaar genomineerd te zijn als beste jonge bestuurder. Nu ik in de finale sta zou ik natuurlijk ook graag winnen. Ik hoop dat ik op veel stemmen kan rekenen.”

 

Naschrift: Axel is het niet geworden, maar hij blijft voor ons in Hoorn natuurlijk een topper!