Ik hoef dit mijn partijgenoten natuurlijk niet uit te leggen. Los van de ecologische waarde van groen, en het effect op de gezondheid van ons allemaal, is méér openbaar groen juist zeer noodzakelijk om water op te vangen. Dit belang zien wij allemaal in, gelet op de toenemende hevige regenbuien. Eind 2019 is de Groenvisie vastgesteld, waar veel inwoners ook actief aan hebben meegewerkt. Hierin wordt dit ook onderstreept. Kortom, Hoorn heeft méér openbaar groen nodig, niet mìnder.

Echter, ondertussen wordt het uitgiftebeleid uit 2011 nog steeds toegepast en dit beleid druist dus in tegen de uitdagingen waar we anno 2021, en verder, mee te maken hebben. Het college is het eens met onze geuite zorgen en heeft aangegeven eind 2021 het uitgiftebeleid te herzien. Komende weken verwachten wij een zogenoemde 'nota van uitgangspunten' waar wij als raadsfracties onze aanvullingen en suggesties op kunnen geven. Op basis daarvan wordt vervolgens het beleid geschreven.

Als je hier als GroenLinkser graag over wilt meedenken, laat dit dan weten aan Patricia door haar te mailen op pkusters@raad-hoorn.nl. Zodra de nota is aangeboden neemt zij dan contact met je op hierover.