“ Ik wil #doormetverandering, want de stad zit bomvol gesprekken, ideeën en initiatieven. Samen maken wij daarmee de stad groener, socialer en eerlijker. ”

Ik heb van 2006 tot 2014, én van 2018 tot 2022, in de gemeenteraad gezeten voor GroenLinks. In die periodes heb ik mij onder andere hard gemaakt voor een groener Hoorn (‘bomenmeisje’), een eetbaar Hoorn (stadslandbouw), een duurzaam Hoorn (een woning voor iedereen, met oog voor monumenten) en een waterrijk Hoorn (onze geweldige kustlijn weer omarmen).

In het dagelijks leven ben ik als afdelingshoofd voor buurtgemeenten betrokken geweest bij het ruimtelijk en economisch beleid. Vanaf 2018 ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan als projectleider (organisatie)cultuur voor dezelfde ambtelijke organisatie en inmiddels alweer een aantal jaar met veel plezier werkzaam als Strategisch Adviseur Burgerparticipatie. Een verandering begint namelijk, hoe cliché ook, bij jezelf!

Verder bouwen

Als bestuurslid Afdeling GroenLinks Hoorn, Koggenland en Opmeer wil ik komende jaren sámen met de leden verder bouwen aan onze groene, sociale en eerlijke beweging. Het Meerjarenplan 2022–2026, vastgesteld in de ALV in oktober 2022, is hiervoor de basis.