Ik ben namelijk niet luid en extreem en woest en achterdochtig. Ik ben open, ik luister, stel kritische vragen en formuleer mijn mening. Ik geloof dat dat een geluid is wat de gemeenteraad goed kan gebruiken.

Met die zetel wil ik me keihard inzetten voor een groene, gezonde stad waarin mensen en dieren prettig met elkaar omgaan. De klimaatcrisis moet met man en macht aangepakt worden, want we merken nu al dat we met de consequenties van jarenlang uitstellen te maken hebben.

Ik wil me inzetten voor een stad waarin we in elkaars wijken op bezoek gaan omdat er zoveel leuke culturele initiatieven zijn. Een sprankelende stad met een uitdagend cultuur- en uitgaansleven. Een stad waar we aandacht hebben voor een eerlijke start voor ieder kind. De wijk waarin je woont, je religie of wie je ouders zijn mogen nooit bepalend zijn voor wie je later wordt.

En tot slot, onze gezondheid. In de kern van onze gemeente staat een groot ziekenhuis, maar de grootste gezondheidssprong die we kunnen maken is buiten dat ziekenhuis. We zijn het onze inwoners verplicht om te zorgen voor laagdrempelige, bereikbare zorg en werk te maken van preventie. De wachtlijsten voor de GGD moeten opgelost worden en in de jeugdzorg moet het geld naar de begeleiding gaan, niet naar de bureaucratie.