Ellen verhuisde 28 jaar geleden naar Hoorn. Met echtgenoot Binne heeft ze twee volwassen kinderen en een “superleuke, slimme kleindochter van 2,5”. Ellen volgde onder meer studies op het gebied van lesgeven, kunstgeschiedenis, public relations & voorlichting, arbeidsrecht en bestuurskunde. “Wat werkervaring betreft ben ik van het ene uiterste (spiritueel centrum OIBIBIO) naar het andere (gerenommeerd internationaal architectenbureau) gegaan, altijd in ondersteunende functies. Ik werk nu al bijna 9 jaar in de culturele sector in Amsterdam, waarvan de laatste 7 jaar als directiesecretaris bij Het Scheepvaartmuseum.”

Al haar hele leven stemt Ellen op GroenLinks. “Vorig jaar wilde ik mij actiever gaan inzetten voor thema’s die mij aan het hart gaan, werd ik lid van GroenLinks, en ging ik mij verdiepen in mogelijkheden om een bijdrage te leveren onder het motto verbeter de wereld, begin bij jezelf.
Ik sla vooral aan op thema’s als duurzaamheid, diversiteit & inclusie, kunst, cultuur, en goed en transparant bestuur. Na wat kennismakingen en bijeenkomsten met leden en het bestuur, schoof ik eerder dit jaar aan bij een fractievergadering, alwaar ik meteen gegrepen werd. Niet alleen door deze inspirerende groep mensen, maar ook door de openheid en mogelijkheden die werden geboden om mijzelf meer te verdiepen in het bestuurlijke en politieke proces en de veelheid aan onderwerpen die mij raken en die ook voor Hoorn belangrijk zijn. Ik kom er steeds meer achter wat een prachtige stad Hoorn is, met een rijke geschiedenis die mogelijkheden en handvatten biedt om met een open blik toekomstige uitdagingen aan te gaan.

15 juni 2023 ben ik benoemd als lid van de Algemene Raadscommissie; daar ben ik heel trots op en ik heb heel veel zin om aan het werk te gaan en deze fantastische fractie te ondersteunen!”