Foto: Jacob Christensen (Flickr, Creative Commons)

Venenlaan en Koepoortsweg worden groener

De Venenlaan en de Koepoortsweg worden een stuk groener de komende tijd, dankzij het programma Hoorn Noord / Venenlaankwartier, dat is vastgesteld door de gemeenteraad. In het programma staan dertig punten, waaronder een verbetering van het openbaar groen, een pilot energietransitie en klimaatadaptatie. 

Christine Ravenhorst, raadslid GroenLinks: “Dankzij GroenLinks is ook Operatie Steenbreek toegevoegd aan het programma. Daar zijn we blij mee!”

Groenere tuin

Operatie Steenbreek maakt mensen enthousiast voor een groenere tuin. Hard nodig in deze wijk, zegt raadslid Christine Ravenhorst: “Venenlaan en de Koepoortsweg zijn relatief versteende wijken, met veel tegels en huizen en weinig groen. Tijdens hevige regenbuien kan het water niet worden opgevangen, het riool kan dat niet aan. Daarom wordt een speciaal hemelwaterriool aangelegd, maar een groenere wijk kan ook meer water opvangen. Bovendien is een groenere wijk goed voor de vogels, insecten en andere dieren.“

Figuurlijk ook groener

Los van het programma, komt er voor deze twee wijken een forse investering in het bomenplan. De Venenlaan en de Koepoortsweg krijgen weer de allure van een echte laan, zoals ze vroeger waren. Een mooi vooruitzicht. De plannen worden de komende twintig jaar uitgevoerd, de eerste programmapunten worden binnenkort al opgepakt. Binnen het programma wordt ook gewerkt aan energietransitie, waarmee de wijk ook figuurlijk een stuk groener wordt.