Foto: Mika Baumeister (Unseen)
Foto: Mika Baumeister (Unseen)

Kinderopvang in corona-tijd

Naast het respect voor de zorgverleners, spreekt GroenLinks ook een groot compliment uit voor medewerkers in de kinderopvang: zij zorgen ervoor dat mensen in de zorg gewoon hun werk kunnen doen.

Woensdag 6 mei heeft minister-president aangekondigd, dat er meer versoepelingen mogelijk zijn naar aanleiding van corona-pandemie. Vanaf 11 mei mogen de scholen weer gedeeltelijk open. Ook de kinderopvang zal weer op halve kracht open mogen.

Respect voor zorgverleners

De afgelopen maanden hebben de zorgverleners heel veel respect en complimenten gehad voor de zorg voor patiënten met corona. En dat respect is terecht.

Compliment voor kinderopvang

Wat ook in deze moeilijke tijd meespeelt, dat zorgverleners kinderen hebben, die normaal gewoon naar de opvang gingen en nu principe niet kon. Zeker gezien de anderhalf meter afstand. Toch hebben de verschillende kinderopvangplekken hun deuren opgesteld voor kinderen, waarvan de ouders in de zorg werkten.  GroenLinks vindt dan ook dat de kinderopvang zeker een compliment en respect verdient, omdat ze een belangrijke bijdrage hebben geleverd. Dankzij de kinderopvang kunnen de zorgverleners hun werk doen.