Afspraken met De Wijzend eindelijk goed geregeld

De afspraken tussen gemeente, Optisport en het personeel van De Wijzend staan eindelijk goed op papier. Jacqueline Amesz, raadslid van GroenLinks, speelde een belangrijke rol bij dit dossier. Ze kan opgelucht ademhalen: alles lijkt nu daadwerkelijk geregeld zoals eerder afgesproken.

“Jacqueline is buitengewoon begaan met openluchtzwembad De Wijzend,” vertelt fractievoorzitter Jos Kamminga. “Vanaf het begin stond ze voor De Wijzend op de barricaden, bijvoorbeeld bij acties om het zwembad in Zwaag te behouden.”

Vastgebeten in dossier

Toen Optisport vorig jaar De Wijzend overnam, volgde Jacqueline de ontwikkelingen met enige scepsis. En terecht, bleek al snel. Toezeggingen werden niet gestand gedaan, personeel dreigde de dupe te worden. Kamminga: “Als een pitbull beet Jacqueline zich vast in dit dossier en ze heeft niet losgelaten totdat alles geregeld was. Vragen aan het college, overleg met het personeel, onderzoek naar contracten: Jacq gaf niet op.”

Motie aangenomen

Met resultaat. In april diende GroenLinks, samen met CDA en Hoorns Belang, een motie in om de contracten voor het tijdelijke personeel te regelen zoals bij de overname was afgesproken. De motie is aangenomen, er zijn aanvullende afspraken gemaakt. De gemeente compenseert de terugval in uurloon, de medewerkers kunnen deze zomer gewoon bij De Wijzend werken.

Vinger aan de pols

“Fijn dat het nu geregeld is,” zegt Kamminga. “Het zijn tijdelijke contracten, maar dat was voorheen ook zo. Het personeel krijgt nu de kans om te bewijzen dat ze echt onmisbaar zijn voor dat zwembad. We vertrouwen erop dat het allemaal goed gaat uitpakken. En mocht dat niet zo zijn: Jacqueline houdt vinger aan de pols.”